<

Spletno predavanje DESTILACIJA ZELIŠČ IN DIŠAVNIC

Kako destilirati v teoriji in praksi?

Ekskluzivni webinar Destilacija zelišč in dišavnic s profesionalno destilerko Jano Bergant, ustanoviteljico blagovne znamke Bonistra. Jana ima izredno bogate izkušnje tako s teoretičnega kot praktičnega dela destilacije, zato lepo vabljeni na webinar vsi, ki ste se z destilacijo pravkar  začeli ukvarjati in potrebujete dodatne odgovore na vprašnja, ki se pojavljajo tekom destilacije in tudi vsi tisti, ki se spogledujete, da bi to sezono z destilacijo pričeli! 

Jana se nam je v živo pridružila s posestva Residence Gold Istra v Padni, praktični del je predstavljen na dveh destilatorjih – Explorerju in bakrenem alembiku.

Predavanje je na voljo v spletni učilnici, po izvedenem plačilu prejmete dostop do vsebine v e-učilnici.

Zakaj si ogledati prav to spletno predavanje?

Pričnite z destilacijo

Izvedeli boste kaj je destilacija in kakšne vrste destilacij poznamo. Poseben poudarek na predavanju je na pravilni izbiri destilatorja, rastlinskem materialu in drugih detajlih, ki destilacijo naredijo uspešno.

Dostop do e-učilnice

S prijavo na spletno predavanje prejmete dostop do video vsebine v spletni učilnici. Na vaš e-mail boste po nakupu prejeli uporabniško ime in geslo s katerim boste vstopali v e-učilnico. Kjerkoli in kadarkoli.

Posebna gostja

Posebna gostja na tem webinarju je izkušena destilatorka, mag. Jana Bergant, ustanoviteljica blagovne znamke Bonistra. Jana vam bo razkrila vse podrobnosti profesionalne destilacije. Postanite suvereni destilatorji tudi vi!

Paket vsebuje

Komu je predavanje namenjeno?

Pregled vsebine predavanja

Izvedeli boste kaj je destilacija, kakšne vrste destilacij poznamo in katera vrsta je destilacije je najbolj primerna za vas.

Velikokrat se pojavi delima kakšen destilator je najbolje kupiti. Ker imajo destilatorji, glede na vrsto materiala s katerega je narejen, tudi določene prednosti in slabosti, boste izvedeli kakšen je najbolj primeren za vas in kakšne so bistvene razlike med njimi.

Izbor rastlinskega materiala je bistvenega pomena za končni produkt destilacije. Izvedeli boste katere dele rastline uporabimo za destilacijo ter kdaj destiliramo suh in kdaj svež material.

Priprava kotla za destilacijo je bistvenega pomena pri samem procesu destilacije, zato je pomembno, da se lotimo priprave kotla pravilno. Tekom predavanja boste izvedeli vse o pravilni pripravi kotla.

Na predavanju boste videli praktični prikaz postopka destilacije na Explorerju in bakrenem alembiku. Prav tako izveste kako pravilno izvajamo evidenco destilacije in kako pakiramo in hranimo hidrolate.

Delavnica je bila zelo interaktivna in všeč mi je bilo, da sta predavateljici Maja in Jana tako nesebično delili svoje znanje in izkušnje, katerih ˝veliki mojstri˝ le redko izdajo.

Ana Kugovnik

Ana Kugovnik, Ekološka kmetija Kugovnik

Jana Bergant foto DEMO Studio

Kaj potrebujete za ogled webinarja?

Webinar poteka online, potrebujete le računalnik in internet.

Internet

Dobra internetna povezava

Pisalo

Za vaše zapiske

2h časa

Predavanje traja približno 2 uri

Vprašanja

Dodatna vprašanja v zvezi s predavanjem pošljite na info@aromika.si

Predstavitev predavateljic

Jana Bergant

mag. Jana Bergant

Destilerka, ustanoviteljica Bonistre

Jano Bergant se ni po naključju znašla v svetu zelišč in dišav. Leta 2013 je kupila svoj prvi hektar njive, danes se lahko pohvali z več kot osem različnih avtohtonih zelišč in dišavnic, ki so že od nekdaj doma na področju Istre, iz katerih pridobiva hidrolate ter eterična olja. Svojo strast do rastlin je združila v svoji lastni blagovni znamki, Bonistra.

Maja

Ustanoviteljica Aromike

Aromaterapevtka in svetovalka za naravno kozmetiko je po izobrazbi diplomirana ekonomistka, po duši ljubiteljca aromaterapije in oboževalka vsega naravnega. Z aromaterapijo in naravno kozmetiko se ukvarja že več kot sedem let, poleg domačih izobraževanje opravila številna strokovna izobraževanja tudi v tujini.

Tečaji aromaterapije

Ker imam doma ogromno zelišč in dišavnic in obožujem hidrolate ter eterična olja, sem se že dlje časa spogledovala z idejo o domači destilaciji. Zasledila sem, da bo potekal webinar z Jano Bergant, zato sem se nemudoma prijavila. Odlično predavanje z zelo uporabnimi napotki za domače destilerje. Priporočam.

Nina Šubic

Udeleženka webinarja

Webinar moram zelo pohvaliti, saj je odlično predstavil tematiko destiliranja zelišč in dišavnic začetnikom ter podal ključne informacije tudi že bolj izkušenim. Veliko mi pomeni, da se navkljub pandemiji tečaji odvijajo on-line ter, da so na voljo posnetki, katere si lahko ogledaš kadarkoli. Delavnica je bila zelo interaktivna in všeč mi je bilo, da sta predavateljici Maja in Jana tako nesebično delili svoje znanje in izkušnje, katerih ˝veliki mojstri˝ le redko izdajo. Delavnico priporočam vsem, ki se želijo teme le malo dotakniti in tudi tistim, ki se z destilacijo že ukvarjajo ali pa se še bodo.

Ana Kugovnik

udeleženka webinarja
priloga webinar destilacija zelišč in dišavnic z Jano Bergant

Celoten paket

V sklopu spletnega predavanja prejmete predavanje  s prezentacijo za samo 34,90 €

Kateri paket je najbolj primeren za vas?

34,90€

Destilacija zelišč in dišavnic

V paketu prejmete dostop do spletnega predavanja Destilacija zelišč in dišavnic s prezentacijo

59,90€

Paket vseh webinarjev

V paketu prejmete dostop do vseh spletnih predavanj (webinarjev), ki so na voljo v spletni učilnici

124,90€

Paket vseh spletnih tečajev

V paketu prejmete dostop do tečajev izdelave naravnih krem, šamponov, mil in dezodorantov

WEBINAR JE PRIMEREN ZA VAS ČE...

Vas zanima domača destilacija

To spletno predavanje je namenjeno vsem, ki jih zanima domača destilacija. V kolikor nameravate kupiti destilator in pričeti z destiliranjem, a potrebujete ustrezne napotke, potem je to za vas odlična naložba. Pridelajte svoje prave hidrolate in kakšno kapljico eteričnega olja!

Že destilirate, vendar potrebujete dodatne informacije

Domača destilacija ni povsem enostaven postopek, zato je potrebno vedeti nekaj osnovnih zakonitosti. V kolikor že destilirate in se vam pri delu pojavljajo težave, potem boste vse dodatne informacije prejeli znotraj predavanja. Za vsa dodatna vprašanja, ki se bodo pojavila tekom predavanja, prosim pošljite na maja@aromika.si in z Jano vam bova odgovorili.

Zanima vas legalna prodaja hidrolatov

Če vas zanima, da bi vaše hidrolate pričeli legalno prodajati, kot kozmetični izdelek ali prehranski dodatek, potem boste vse informacije izvedeli na tem predavanju. Izvedeli boste tudi kako pravilno evidentirati postopek destilacije, kako pakiramo in hranimo hidrolate.

WEBINAR NI PRIMEREN ZA VAS ČE...

Vas ne zanima domača destilacija

V kolikor vas destilacija zelišč in dišavnic ne zanima, potem to predavanje ne bo za vas. Prav tako na predavanju niso prikazani vsi postopki na posameznih destilatorjih (prikaz je samo na dveh destilatorjih; Explorerju in bakrenem alembiku).

Ste profesionalni destilerji

V kolikor ste profesionalni destilerji, potem na tem predavanju ne boste prejeli znanj, ki ji že ne bi vedeli. V kolikor pa vas zanima način dela destilerke Jane Bergant, pa lepo vabljeni k ogledu.

BONUS

GARANCIJA

V kolikor s spletnim programom ne boste zadovoljni, vam v 30-ih dneh vrnem denar – brez vprašanj. Vse kar potrebujete narediti je, da napišete sporočilo zakaj tečaj ni izpolnil vaših pričakovanj.

Garancija na zadovoljstvo

Webinar vrtnice

vrtnice test

Webinar: Krepitev imunskega sistema z eteričnimi olji

Vas zanima katera eterična olja nam lahko pomagajo pri krepitvi imunskega sistema?  Spoznali se boste z osnovami klinične aromaterapije in izvedeli zakaj eterična olja z določeno kemijsko sestavo še posebej blagodejno vplivajo na imunski in respiratorni sistem.

👩‍💻 Opomba: V kolikor povezave na mail ne boste prejeli nam prosim pošljite mail na info@aromika.si.

Priprava rastlinskih izvlečkov in izdelava mazil

V kolikor vas zanima domača izdelva rastlinskih izvlečkov oz.maceratov, potem je ta webinar kot nalašč za vas!

👩‍💻 Opomba: V kolikor povezave na mail ne boste prejeli nam prosim pošljite mail na info@aromika.si.

Živjo! Hitro se prijavi na e-novičke in prejemaj ekskluzivne vsebine samo za prijavljene👇

Oddaj svoj e-mail na spodnji povezavi.

Brezplačna e-knjiga: Naravne kreme za obraz

Vpišite vaš email in prejmite e-knjižico receptov za izdelavo naravnih krem za obraz popolnoma brezplačno. Po oddaji obrazca prejmete PDF izvod na vaš email.

👩‍💻 Opomba: V kolikor povezave na mail ne boste prejeli nam prosim pošljite mail na info@aromika.si.