<
Domov / Razkošna kozmetika iz vrtnic

Razkošna kozmetika iz vrtnic

Za Dan žena tokrat podarjam prav posebno darilo. Tri prekrasne recepte iz vrtnice!

Vrtnica ima v naravni kozmetiki posebno mesto. Tako zaradi njenega kompleksnega a hkrati očarljivega vonja, kot zaradi njenih blagodejnih učinkov na kožo. V aromaterapiji in naravni, aroma kozmetiki, najpogosteje uporabljamo damaščansko, stolistno in belo vrtnico. Sama najraje uporabljam damaščansko vrtnico, in sicer iz večih razlogov:

  • deluje blago astringentno (oži tkivo) in tonizira kožo (hidrolat uporabim kot tonik zjutraj in zvečer pred nanosom kreme),
  • obnavlja in upočasnjuje staranje kože,
  • osvežuje, hladi in vlaži (obvezna oprema v poletnih dneh – hidrolat si preprosto prelijem v stekleničko s pršilko in že je pripravljen za uporabo),
  • blaži rdečico in alergije (priporočam vsem, ki imate probleme s kožo).

Preden pa nadaljujem, bi rada opozorila, da se tudi na slovenskem tržiču prodajajo sintetična eterična olja in hidrolati vrtnice! Žalostno je, da spletni trgovci niti ne vedo, da prodajajo sintetične izdelke, še bolj pa je zaskrbljujoče to, da kupci ne vedo, da je njihov hidrolat ali eterično olje ponarejeno. Nedavno je stranka iz moje spletne trgovine naredila reklamacijo za damaščansko vrtnico Florihana, češ da ne diši po vrtnici.

Aha, takoj sem vedela o čem gre stvar.

Ker je predhodno že drugje kupila 100% ponaredek (parfumiran z vrtnico), je domnevala, da je Florihanina damaščanka “pokvarjena”. To je samo ena izmed zgodb, moj namen, tebi bralec-bralka pa je, da se pred nakupom izdelkov iz vrtnic prepričate, da gre za kakovostne produkte. Morda vam dejstvo, da je potrebno za 1 kg eteričnega olja vrtnice potrebno nabrati več kot 2 toni vrtničnih cvetov, pove, da avtentični izdelki iz vrtnic ne morejo biti poceni.

Privoščite si razkošno kremo z absolutom vrtnice ali pa čudovit tonik s hidrolatom damaščanske vrtnice – koža in nos vam bosta hvaležna!

RECEPT: Razkošna krema za obraz in telo
RECEPT: Vlažilni tonik za obraz 
RECEPT: Razkošni oljni parfum

Zaklenjena vsebina

Za polni dostop do vsebine z receptom je potrebna aktivna naročnina. Aktivirajte članski dostop za samo 13,90 eur/mesečno in dostopajte do vseh zaklenjenih vsebin. Več informacij in aktivacija računa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Webinar vrtnice

vrtnice test

Webinar: Krepitev imunskega sistema z eteričnimi olji

Vas zanima katera eterična olja nam lahko pomagajo pri krepitvi imunskega sistema?  Spoznali se boste z osnovami klinične aromaterapije in izvedeli zakaj eterična olja z določeno kemijsko sestavo še posebej blagodejno vplivajo na imunski in respiratorni sistem.

👩‍💻 Opomba: V kolikor povezave na mail ne boste prejeli nam prosim pošljite mail na info@aromika.si.

Priprava rastlinskih izvlečkov in izdelava mazil

V kolikor vas zanima domača izdelva rastlinskih izvlečkov oz.maceratov, potem je ta webinar kot nalašč za vas!

👩‍💻 Opomba: V kolikor povezave na mail ne boste prejeli nam prosim pošljite mail na info@aromika.si.

Živjo! Hitro se prijavi na e-novičke in prejemaj ekskluzivne vsebine samo za prijavljene👇

Oddaj svoj e-mail na spodnji povezavi.

Brezplačna e-knjiga: Naravne kreme za obraz

Vpišite vaš email in prejmite e-knjižico receptov za izdelavo naravnih krem za obraz popolnoma brezplačno. Po oddaji obrazca prejmete PDF izvod na vaš email.

👩‍💻 Opomba: V kolikor povezave na mail ne boste prejeli nam prosim pošljite mail na info@aromika.si.