Skvalan

5,90

Količina, 10 ml
Skvalan se hitro vpije v kožo in na njej pusti svilnat občutek. Kožo učinkovito mehča, izboljšuje njeno strukturo, preprečuje njeno dehidracijo, hkrati pa popravlja porušeno funkcijo lipidne bariere. Skvalan uporabimo za vsakodnevno nego, predvsem za suho, dehidrirano in utrujeno kožo, dodajamo ga masažnim oljem in vsem kozmetičnim izdelkom, ki so namenjeni vlaženju oz. hidraciji. Odlično se obnese kot regenerator suhih in poškodovanih lasnih konic, tako za preventivo kot kurativo. Skvalan je zelo priljubljena kozmetična sestavina!

Na zalogi

INCI: Squalane
Skvalan je gosta tekočina, podobna olju, ki jo pridobivajo iz oljčnega olja. Je derivat skvalena, ki je naravna sestavina človeškega sebuma. Stabilen postane po hidrogenizaciji (slabost skvalena je zelo hitra oksidacija). Skvalan se hitro vpije v kožo in na njej pusti svilnat občutek. Kožo učinkovito mehča, izboljšuje njeno strukturo, preprečuje njeno dehidracijo, hkrati pa popravlja porušeno funkcijo lipidne bariere.

Skvalan uporabimo za vsakodnevno nego, predvsem za suho, dehidrirano in utrujeno kožo, dodajamo ga masažnim oljem in vsem kozmetičnim izdelkom, ki so namenjeni vlaženju oz. hidraciji. Odlično se obnese kot regenerator suhih in poškodovanih lasnih konic, tako za preventivo kot kurativo.

Topnost: topen je v olju (dodamo ga v oljno fazo)
Priporočena uporaba: 5 do 70 % (5 – 15 v emulzijah, 30 – 70% v suhih oljih)