Olje rakitovca, organsko

9,90

Količina, 10 ml
Olje rakitovca ima izredno sposobnost obnavljanja kožnega tkiva, zato je dobrodošlo v vseh izdelkih namenjenih negi kože po sončenju, utrujeni, izsušeni, poškodovani in zreli koži. Ima močno antioksidativno, protivnetno in regenerativno delovanje. Z visoko vsebnostjo karotenoidov intenzivno obnavlja kožne celice, odličen v kozmetiki kot antioksidant. Zaradi protivnetnega delovanja odličnoza nego po sončenju.

Na zalogi

INCI: Hippophae Rhamnoides Oil
Dragoceno olje plodov rakitovca je izredno bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, antioksidanti in elementi v sledovih, vitaminom E (predvsem α-tokoferola) ter s karotenoidi. Pripisujejo mu močno antioksidativno, protivnetno in regenerativno delovanje. Olje rakitovca Ima izredno sposobnost obnavljanja kožnega tkiva, zato je dobrodošlo v vseh izdelkih namenjenih negi kože po sončenju, utrujeni, izsušeni, poškodovani in zreli koži.
Olje plodov rakitovca lahko uporabimo v izdelavi vseh kozmetičnih izdelkov (kreme, losjoni, mazila, balzami za ustnice…). Ker je bogato z karotenoidi, je olje močno oranžne barve, zato ga lahko uporabimo tudi kot barvilo. Maksimalna koncentracija za uporabo je 5 %, zato ga mešamo z drugimi baznimi olji.