Olje mareličnih koščic, organsko

12,90

Količina, 100ml
Olje mareličnih jedrc je bogato z gama linolensko kislino, ki deluje protivnetno, zato je dobrodošlo za vsakodnevno nego kože, tudi za dojenčke. Organsko olje iz mareličnih jedrc deluje protivnetno, zato je dobrodošlo za vsakodnevno nego kože, ki je prizadeta zaradi ekcemov, aken in dermatitisa. Poleg tega koži pomaga zagotavljati optimalno vlaženje, zato je med drugim idealno tudi za suhe in razpokane ustnice. Marelično olje preprečuje izpadanje las in krepi lasišče, zato si lahko enkrat tedensko privoščimo izdatno masko za lase.

Na zalogi

INCI: Prunus armeniaca
Olje mareličnih jedrc je zelo nežno in lahko, zato ga lahko uporabimo samostojnega za vsakodnevno masažo obraza oz. telesa ali pa ga dodamo v kreme, serume, losjone in druge kozmetične izdelke. Lahko ga uporabimo tudi za nego nežne otroške kože. Bogato je z nenasičenimi maščobnimi kislinami (Omega 3 in Omega 6) in vitamini, zlasti z vitaminoma A in E.

Organsko olje iz mareličnih jedrc je bogato z gama linolensko kislino, ki deluje protivnetno, zato je dobrodošlo za vsakodnevno nego kože, ki je prizadeta zaradi ekcemov, aken in dermatitisa. Poleg tega koži pomaga zagotavljati optimalno vlaženje, zato je med drugim idealno tudi za suhe in razpokane ustnice.

Olje iz jedrc mareličnih jedrc preprečuje izpadanje las in krepi lasišče, zato si lahko enkrat tedensko privoščimo izdatno masko za lase. V lasišče kapnemo nekaj kapljic olja in ga nekaj minut intenzivno masiramo. Olje nanesemo tudi na celotno dolžino las in na konice. Lase pokrijemo s kopalno kapo za enkratno uporabo in jih dodatno ovijemo z brisačo. Po 60 minutnem delovanju lase speremo s toplo vodo in blagim šamponom

V zadnjem desetletju se je poraba olja mareličnih jedrc znatno povečala predvsem zaradi dognanj o vsebnosti vitamina B17, ki je učinkovit pomočnik v boju proti sodobnim boleznim in ki ga v naravi skorajda ne najdemo nikjer drugje kot v jedrcih nekaterih sadežev (vsebovala naj bi ga tudi jedrca breskev, češenj in slive). Izdelki, ki vsebujejo olje iz mareličnih koščic, veljajo za terapevtske, saj mu pripisujejo protivnetne lastnosti.

Dodatne informacije

Količina

50ml, 100ml