Babassu olje, organsko

7,90

Količina, 50 g
Babassu olje se hitro vpije v kožo in ne pušča mastne sledi ali neprijetnega leska. Zaradi bogate maščobnokislinske sestave se babassu olje odlično za vlaženje, obenem pa kožo ščiti pred zunanjimi vplivi ter preprečuje njeno izsuševanje. Dokazano je, da lavrinska kislina v trigliceridih ščiti lase pred degenerativnimi spremembami, saj prehaja v lasno strukturo in zmanjša izgubo lasnih proteinov. Babasu olje vsebuje kar 40 % lavrinske kisline in je odlično za nego poškodovanih las. Babassu olje nase veže vlago, ki jo nato postopoma oddaja v podkožno tkivo. Po uporabi je koža prožna, mehka, gladka in nahranjena.

Na zalogi

INCI: Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil)

Babassu olje je maslo, ki se pri temperaturah višjih od 24°C spremeni v bledo rumeno olje. Pridobivajo ga iz semen babassu palme, ki raste predvsem v območju Amazonke v Južni Ameriki. Po sestavi in glede na uporabnost je nekoliko podobno kokosovemu olju (maslu), zato je v območju Amazonije nepogrešljivo tako pri pripravi hrane kot tudi osebni negi. Dokazano je, da lavrinska kislina v trigliceridih ščiti lase pred degenerativnimi spremembami, saj prehaja v lasno strukturo in zmanjša izgubo lasnih proteinov.Babasu olje vsebuje kar 40 % lavrinske kisline in je odlično za nego poškodovanih las.

Uporabite ga lahko kot dodatek obstoječemu šamponu ali balzamu ali pa ga samostojno naneste na lasišče in uporabite kot hranilno masko.

Babassu olje se hitro vpije v kožo in ne pušča mastne sledi ali neprijetnega leska. Zaradi bogate maščobnokislinske sestave se babassu olje odlično obnese kot vlažilec kože, obenem pa kožo ščiti pred zunanjimi vplivi ter preprečuje njeno izsuševanje. Bogato je z laurinsko kislino (cca 40 %), miristinsko kilino (cca 15 %), palmitinsko kislino (cca 10 %), stearinsko kislino in linolensko kislino. Babassu olje nase veže precej vlage, ki jo nato postopoma oddaja v podkožno tkivo. Po uporabi je koža prožna, mehka, gladka in nahranjena.

Lahko ga uporabljamo samostojno ali v kombinaciji z drugimi olji in masli, primerno je za vsakodnevno nego tako za mastno kot za suho kožo ter za nego las. Odlično je za regeneracijo kože, kožo varuje pred zunanjimi vplivi. Babassu olje je najboljša izbira za nego kože in masažo, odlično se kombinira tudi s karitejevim, mangovim, kakavovim maslom in voski.

Dodatne informacije

Količina

100g, 400g, 950g